Forside

 

Fiske

I Kvænangen kan du drive fiske hele året enten du er ute etter å fiske i sjøen, elv eller vann. Fra Løkvik er veien kort til lykken med en sprellende fisk på snøret enten du søker etter fisk på fjorden eller fjellet. Fra januar til april kan du fiske på sjøisen. Kanskje er du heldig og trekker opp en fin steinbit eller sikrer middagen med noen torsker.

Vi viser deg hvor du kan søke etter feit uer, torsk, brosme eller steinbit.

 

 

Ønsker du å prøve lykken i vann er det våren som er best. Når isen har "løftet seg" begynner det å bli liv under isen. Vårfluelarvene skal opp, bli til fluer og oppfylle sin syklus med nye egg. Da kommer røya i aktivitet og det gjelder å sitte klar. På fjellet er bettet derfor best i mai og begynnelsen av juni avhengig av været.

Her har ei skikkelig våryr røye latt seg lure.

 

For familiefolk er ørretfiske med mark i elv en aktivitet som ikke krever så mye verken av forberedelser eller utstyr. Den store opplevelsen kan ligge like der ute.

 

PILKEFISKE PÅ SJØIS

Den indre del av fjorden fryser til hver vinter. Dette gir muligheter for fiske med enkle redskaper. Alt du trenger er et isbor (minst 175 mm) og et vanlig pilkesnøre. 

Det aller enkleste er å fiske med ståsnøre, - såkalt snik.

Her har en fin torsk og 2 hyser bitt på sniken.

.